Overslaan en naar de inhoud gaan
Advieslijn 03 808 22 99

Oproep De Ouders vzw: inclusie in de vrije tijd, zorgeloos genieten

Opinie ma 19 augustus 2024, door Stefanie Leekens

Vrije tijd is belangrijk, zeker ook voor ouders die dagelijks voor een kind met een extra zorgbehoefte zorgen. Even ontspannen en tijd doorbrengen met het gezin is onmisbaar. Daarom deelt Onafhankelijk Leven vzw graag deze oproep van De Ouders vzw.

Pexels kampus 7669218

Helpende handen nodig?

Ben je ouder van een kind met een extra zorgbehoefte? Hebben jullie zin in een dagje aan zee, een buurtfeest, fietstocht of andere activiteit? Laat het De Ouders vzw weten via dit formulier. Wie weet kunnen ze je helpen om je activiteit te realiseren.

Oproep aan het netwerk

De Ouders vzw roept niet alleen zorgouders op, maar ook hun netwerk. Familie, vrienden, buren, professionals en studenten zijn essentieel om gezinnen met extra zorgbehoeften te ondersteunen.

4de ouders

Wil je samen met een zorggezin zwemmen, wandelen of naar de zoo? Deel je ideeën hier en misschien beleven jullie binnenkort samen een mooie dag.

Samenwerken voor een betere vrije tijd

Bij De Ouders vzw geloven ze dat samenwerking essentieel is om de vrije tijd voor iedereen te verrijken. Ze nodigen professionals uit de zorgsector, studenten en vrijwilligers uit om samen te werken met De Ouders vzw.

Kan je praktische ondersteuning bieden? Heb je een creatief idee? Of kan je gewoon een luisterend oor bieden? Elke bijdrage is waardevol. Interesse? Laat het weten via dit formulier.

Meer info

De Ouders vzw ondersteunt ouders van kinderen met extra zorgbehoeften. Ze verbinden ouders, bieden informatie aan en organiseren (online) ontmoetingen. De organisatie helpt ouders wegwijs te worden in de wereld van zorg, hulpmiddelen en financiële ondersteuning.

Heb je een vraag over deze oproep? Of wil je meer weten over De Ouders vzw? Surf naar hun website.